Author: uthie

The Third Year

Five days ago marked up my third year working with this firm. The longest employment during my career life. Strange thing: I don’t have the urge to look up for new job at the moment. HAHAHAH. Biasanya, memasuki tahun kedua saya udah cari-cari kerjaan baru lagi…

On The Top

It’s hard when everyone relies on you, put their (high) expectation on you. I am not that good managing my own expectations, let alone others’. It’s true when they say, once you go higher, the stronger the wind blows. How do I stand up strong and…

Lost Love

Lost love belongs in a three-minute song, pulling back feelings from a time to time when they came unbidden, recalling the infatuation, the walking in sunshine that cannot last and the pain of its loss, whether through parting or the passage of time, reminding us that…

Turning Thirty

Tambah tua lagi. Tidak main-main (is it ever about main-main when you’re turning to new age?), sekarang sudah bukan twenty something lagi. Sudah tiga puluh. Lima hari pertama usia 30 saya habiskan dengan lembur di kantor. Hahahaha, perempuan metropolitan sekali kan seperti di chiklit populer. Masih…

Stay Sane 2018

Tahun 2017 bisa dibilang tahun yang cukup bikin saya hampir gila. It was overwhelming. Di awal tahun sempat haha hihi berbahagia, kemudian memasuki pertengahan tahun mulai panas dingin menegangkan. In the end of the year, it’s all falling into pieces and this year I would have…

Mendadak Mudik di Akhir Tahun

I am not a spontaneous person in terms of traveling. Either it’s domestic or abroad, I usually allow some time to do at least a general planning (I am also not a person of detailed itinerary. In some conditional situations, I am more of a “liat-entar”…

Daddy Issues Resolved

Everybody has their own family issues. Mine mostly about communication. I don’t know if this is in the genes, but unintentionally, it kills us most of the times. I used to hate my dad for being so stubborn and so hard to impress. Growing up, I…

Oktober yang Melelahkan

Karena hari ini adalah Hari Blogger Nasional, maka sebagai bloher aras-arasen saya harus ikut meramaikan juga. Bulan Oktober sudah mau habis, dan rasanya berlalu sangat cepat. Setelah akhir bulan September adalah farewell dengan bos (rasanya tiap tahun farewell sama bos mulu gue ya hahahah) dan Rise,…

Nusa Islands Trip – Day 1

Bali sebetulnya bukan merupakan destinasi yang sering terpikir di benak saya kalau lagi merasa kurang piknik. Seumur hidup saya ke Bali baru sekali, waktu jalan-jalan seangkatan dulu dan jujur, tidak terlalu berkesan. Kalau di postingan blog saya tampak senang-senang saja, ya kan itu di blog. Ada…

Twenty Nine

Kalau sudah di penghujung bulan April begini, tandanya saya sudah nambah tua lagi. Tahun ini dua puluh sembilan. Tahun ini adalah tahun terakhir saya mengaku-aku sebagai mbak-mbak dua puluhan. Tenang saja, sebagian jiwa saya masih berasa kayak umur dua puluh dua. Umur dua puluh dua saya…